Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-04-29@02:19:35 GMT

حقوق بشر با بوی قرمه سبزی!

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۳۹۷ | کد خبر: ۲۰۰۳۰۵۲۲

حقوق بشر با بوی قرمه سبزی!

مجله مهر: فعال حقوق بشر احتمالا در ساده‌ترین تعریف یعنی کسی که برای بازگرداندن حقوق از دست‌رفته آدم‌ها تلاش می‌کند. از آن دست عبارت هایی که اغلب فقط لابلای اخبار سیاسی رادیو و تلویزیون و خبرگزاری‌ها شنیده می‌شود و به ندرت در ادبیات روزمره ما جا دارد. با این حال، نوشتن این عنوان در بیوگرافی صفحات شخصی تا اندازه زیادی به اعتبار صاحب صفحه اضافه می کند و تصور ما از یک فعال حقوق بشر-حتی قبل از اینکه او را بشناسیم-معمولا یکی از نخبه های جامعه است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به بهانه روز «حقوق بشر اسلامی و کرامت انسانی» تلاش کردیم به چند سوال مهم به زبان ساده پاسخ بدهیم: چرا عنوان حقوق بشر در کشور ما تا این اندازه جنجالی و بحث برانگیز است و دلیل برداشت های متفاوت از این عنوان چیست؟ هر کدام از ما اطراف خودمان یا در سطح کشور آدم هایی را می شناسیم که برای کمک به دیگران بی ادعا و بی سر و صدا قدم های بزرگی برداشته اند، چرا به آنها فعال حقوق بشر نمی گوییم یا هیچ وقت در مجامع بین المللی از آنها تقدیر نمی شود؟ چطور می توانیم در تعریف درست یک فعال حقوق بشر باشیم؟ اینجا با «محمد صالح مفتاح» روزنامه‌نگار و فعال فضای مجازی صحبت کرده ایم که در حوزه فعالیت های حقوق بشری هم تجربیاتی دارد.

از کارتن خواب های تهران تا جنگ زده‌های غزه

آقای مفتاح فارغ التحصیل رشته «معارف اسلامی و حقوق» است و حقوق عمومی، حقوق رسانه و حقوق بشر از موضوعات  مورد علاقه او برای خواندن و نوشتن است. مثل خیلی ها فعالیت های اجتماعی او از دوره دانشجویی شروع می شود : «سال ۸۳ بود که تعدادی از کارتن خواب‌های تهران بر اثر سرمای هوا فوت کردند. آن زمان دانشجو بودیم. برای اینکه مسئولین به حقوق این افراد توجه کنند تجمعاتی را تشکیل دادیم تا حداقل نیازهای اولیه آنها توسط دولت تامین شود. همین جریان، پایه ای شد برای تاسیس گرمخانه ها در تهران تا مسئولین بتوانند افراد کارتن خواب را تا حدی مدیریت کنند. در جنبش عدالتخواه دانشجویی فعالیت دیگری داشتیم که مربوط به حقوق محیط زیست بود. سال ۸۹ در نشست فعالان مدنی حوزه محیط زیست در بولیوی شرکت کردیم که  هدف آن مخالفت با فعالیت های کشورهای توسعه یافته در زمینه تولید گازهای گلخانه ای و گرم شدن زمین بود. فعالیت هایی که منجر به از بین رفتن بخشی از زمین های کشاورزی مردم در سراسر دنیا شده بود یا در زندگی مردم تاثیرات مخرب جدی داشت. ما سه نفر بودیم که از طرف تشکل دانشجویی مان شرکت کرده بودیم. همانجا از ترجمه انگلیسی کتاب «اسلام و اخلاق زیست محیطی» (آیت الله جوادی آملی) رونمایی کردیم و با فعالین مختلف این حوزه ارتباط گرفتیم. فعالیت دیگر ما در زمان جنگ ۲۲ روزه غزه اتفاق افتاد. تجمعاتی را شکل دادیم و از مسئولین برای هموار کردن مسیر کمک به مردم فلسطین کمک خواستیم. اوج این اعتراضات هم حضور فعالین دانشجویی و مدنی در فرودگاه مهرآباد بود.»

فعال حقوق بشر یا فعال سیاسی؟ مسأله این است

بحث حقوق بشر وجه سیاسی پررنگی دارد و معمولا با فعالیت های سیاسی دیگر تداخل پیدا می‌کند. مرزهای این دو عنوان طوری مخدوش شده که خیلی از فعالین سیاسی به عنوان فعال حقوق بشر معرفی می شوند. گاهی وجه خشونت آمیز بعضی از این فعالیت ها بسیار پررنگ تر است؛ یعنی کسی را که حتی فعالیت تروریستی دارد به عنوان فعال حقوق بشر معرفی می کنند. مثلا نام  یکی از فعالین حقوق بشر را که زیاد شنیده اید، در اینترنت جستجو می کنید و به عکس کسی می رسید که سلاح در دست دارد! کسی رسماً به داعش پیوسته و می گویند فعال حقوق اقلیت های دینی و قومیتی است. در حالیکه در بحث حقوق بشر قرار است فعالیت های فرد مبتنی بر مباحث سیاسی نباشد و فعال حقوق بشر کسی است که به صورت «مدنی» و «غیر خشونت آمیز» بخشی از حقوق بشر را مطالبه می کند.

متاسفانه نهادهای حقوق بشری هم مسیر درستی را نمی روند. کسانی به عنوان گزارشگر حقوق بشر در موضوع ایران شناخته شده اند، که از افرادی وابسته به بعضی از گروهک‌های تروریستی مشاوره می گیرند؛ گروهک هایی مثل پژاک، کومله و جندالشیطان. در بعضی موارد مشاورانی که برای این گزارشگرها فعالیت می کردند با گروهک منافقین ارتباط داشته اند. علت دیگر به چارچوب های سازمان ملل و استاندارد های دوگانه آنها بر می گردد. یعنی مثلا عربستان یکی از بزرگترین ناقضین حقوق بشر در منطقه ماست و انتخابات و حقوق سیاسی مردم در آنجا مفهومی ندارد؛ اما کسی آن را نمی‌بیند و اتفاقا ایران به نقض این حقوق بشر متهم می شود. یا ببینید، در همین دنیایی که بحث حقوق بشر و فعالان آن تا این اندازه رسانه ای می شود، اسرائیل از شکنجه و کشتار کودکان ابایی ندارد. در واقع غرب حقوق بشر را به عنوان ابزاری در دست گرفته تا به کشورهایی که با آنها مخالفت دارد، فشاری اعمال کند و اصلا بحث حقوق بشر مطرح نیست.

چطور می‌توانیم فعال حقوق‌بشر باشیم؟

حقوق بشر یک وجه حقوقی پررنگ دارد و در دانشگاه هم گرایشی ذیل حقوق وجود دارد که در کارشناسی ارشد تدریس می‌شود. اما برای اینکه در این حوزه کار کنید لازم نیست حتما در این رشته تحصیل کرده باشید. می دانید که حقوق بشر شاخه های متنوعی دارد. بحث صلح، حقوق مدنی-سیاسی، حقوق اقتصادی-اجتماعی، حقوق جمعی، حقوق محیط زیست و ... لزومی ندارد که افراد از تمام قانون مطلع باشند، همین که بدانند حفر چاه -که بصورت گسترده و غیر مجاز در ایران رواج دارد- باعث خشکسالی می شود و با این کار نسل های بعد از نعمت آب محروم می‌شوند، کافی است تا به قدر توانایی از وقوع آن جلوگیری کنند. برای فعالیت در زمینه حقوق بشر امکانات ما خیلی گسترده است. ما مجازی زده شده ایم و موضوعات را صرفا در فضای مجازی پیگیری می‌کنیم. من خودم در فضای مجازی حضور زیادی دارم و می بینم ما اغلب فکر می‌کنیم تنها ابزار ما دنیای مجازی است. در حالیکه یکی از مهم ترین کارهایی که یک فعال حقوق بشر باید انجام دهد «آگاه سازی» است. ممکن است نزدیکان خودتان را در موضوعی آگاه کنید. یا افراد بیشتری را با یک برگ کاغذ که بخشی از موضوعی را در آن شرح داده اید، مطلع کنید. شاید نیاز به فعالیت «میدانی» هم باشد! اینکه بروید با افراد، نهادها یا سازمان ها مذاکره و نامه نگاری کنید. لازم نیست همه حرف ها را فقط در فضای مجازی منتشر کنیم. بهتر است حتما از ظرفیت های دیگر هم استفاده کنیم؛ مثلا هنرمندان را وارد این عرصه کنیم و اگر یک نابسامانی اجتماعی را در داخل یا خارج از کشور می بینیم در قالب های هنری آن را مطرح کنیم. برای مثال، نظارت بر مسئولین، حق پاسخگویی و حق دخالت مردم در سرنوشت خودشان جزو حقوقی است که هم قانون اساسی ما آن را به رسمیت شناخته و هم در اعلامیه حقوق بشر ذکر شده است؛ می توانیم آن  را در یک فرم رسانه ای یا هنری نشان دهیم و همین یک فعالیت حقوق بشری جدی است.

چرا ما فعالیت حقوق بشری در چارچوب قانون نداریم!؟

از آقای مفتاح پرسیدیم چرا افراد متعهد به قانون و در چارچوب های رسمی کشور به طور جدی به این موضوع ورود نمی کنند؟ «متاسفانه همینطور است. به نظر می رسد افراد سیاسی که با سوء نیت فعالیت می کنند، فعال تر هستند. آنها در فضای مجازی مسائل داخلی کشور را با هشتگ های انگلیسی منتشر و داغ می کنند. درصورتی که در حوزه موضوعات بین المللی است که باید از هشتگ های انگلیسی یا از هشتگ هایی با زبان های مرتبط استفاده کرد. چون مرزهای فعالیت مدنی و حقوق بشری با فعالیت های سیاسی و تروریستی به هم ریخته، علاقمندان به انقلاب و ایران هم گاهی دچار محافظه کاری می شوند و درگیر مطالبات جدی نمی شوند. درصورتی که اتفاقا حقوق بشر یکی از آرمان های انقلاب اسلامی بوده است که از اول هم برای همان ها انقلاب کرده‌ایم. فصل سوم قانون اساسی یک دستاورد مهم و یکی از بخش های بسیار روشن تاریخ انقلاب ماست. در این فصل، مباحث مربوط به آزادی های زبان، مذهب و فعالیت های اجتماعی و سیاسی دیده می‌شود که در این سال ها توانستیم بخش زیادی از این حقوق را برای مردم تثبیت کنیم. اصلا بگذارید اینطور بگویم: برقرار کردن حقوق واقعی بشر فقط از یک حکومت دینی برمی‌آید که انسان را دارای  فطرت الهی می داند، و گرنه از دید اومانیستی که انسان ارزش ذاتی ندارد. ما هستیم که می گوییم خدا از ذات خودش در انسان دمیده است و ما باید تلاش کنیم مدعی اول حقوق بشر باشیم.»

کد خبر 4366842

منبع: مهر

کلیدواژه: حقوق بشر حقوق بشر اسلامی زندانی سیاسی سازمان ملل متحد شورای حقوق بشر سازمان ملل فعال حقوق زنان قانون اساسی نقض حقوق بشر کارتن خواب دکه روزنامه صفحه اول روزنامه ها کیوسک مطبوعاتی صفحه اول روزنامه های اقتصادی صفحه اول روزنامه های ورزشی مطبوعات ایران اینفوگرافیک اهدای خون معرفی نفرات برتر تنگه هرمز گرمای شدید فصل تابستان کنکور 97

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۰۰۳۰۵۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است

سبزی کلم بروکلی برای سلامتی، تغذیه و طعم دلپذیر، جایگاه ویژه ای در میان تمام غذاهای سالم دارد و می‌توان به صورت خام، تفت داده شده و بخارپز مصرف نمود اما کالری آن چه مقدار است؟

آیا نگران اضافه وزن خود شده اید؟! آیا از نگاه به آینه لذتی نمی برید و به دنبال رژیم لاغری برای افزایش سوخت و ساز بدن خود هستید، پس نگران نباشید چرا که کالری کلم بروکلی پایین بوده و می توانید از این گونه سبزیجات محبوب و پر خاصیت کمک بگیرید. ترکیبات غنی کلم بروکلی به عنوان خوراکی های سالم و مفید در تمام دنیا به شهرت رسیده اند.

کلم بروکلی سرشار از مواد مغذی فراوانی چون فیبر، ویتامین C، ویتامین K، آهن و پتاسیم است به گونه ای که سطح پروتئین آن نیز به نسبت بسیاری از سبزیجات دیگر بیشتر است. فاقد چربی بوده و عموما ۹۰ درصد از این سبزی تشکیل شده از آب است. حتی می توان این سبزی را به فرم طبخی خام، پخته، آب پز و بخار پز شده مصرف کرد اگرچه با تحقیقات زیاد تعیین شده است که بخار پز کردن مزایای بیشتری برای سلامتی افراد به دنبال دارد.

ارزش غذایی کلم بروکلی خام چگونه است؟

از جمله مواد مغذی باارزش موجود در یک فنجان (۹۱ گرم) کلم بروکلی خام به صورت زیر می باشد:

بروکلی خام ۹۱ گرم مقدار

کالری:۳۱

پروتئین:۲.۵ گرم

کربوهیدرات:۶ گرم

قند:۱.۵ گرم

فیبر:۲.۴ گرم

چربی:۰.۴ گرم

کالری کلم بروکلی چه مقدار است؟

کلم بروکلی از جمله مواد غذایی و دسته ای از سبزیجات به شمار می آید که کالری بسیار ناچیز دارد.

کالری کلم بروکلی خام (۱۰۰ گرم): ۳۴

کالری کلم بروکلی پخته آب پز (۱۰۰ گرم): ۳۵

کالری کلم بروکلی بخار پز (۱۰۰ گرم): ۷۴.۱

کربوهیدرات کلم بروکلی چه میزان است؟

عموما کربوهیدرات های موجود در کلم بروکلی که به شکل فیبر و قند می باشند که حدود ۷ درصد وزن این سبزی را ایجاد کرده اند.

کلم بروکلی از جمله خوراکی های کم کربوهیدرات دار محسوب شده و در هر فنجان کلم بروکلی خام تنها ۳.۵ گرم کربوهیدرات با قابلیت هضم وجود دارد.

قند کلم بروکلی چه اندازه ای است؟

باید گفت که قندهای موجود در کلم بروکلی به شکل فروکتوز، گلوکز، ساکارز و مقادیر کمی لاکتوز و مالتوز می باشد که هر فنجان بروکلی خام سرشار از ۱.۵ گرم قند است.

فیبر کلم بروکلی مقدار است؟

یک فنجان از کلم بروکلی خام سرشار ۲.۴ گرم فیبر است که کاملا مقدار مناسبی می باشد و چرا که مابین ۵ تا ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن را با کمک مواد مغذی باارزش خود برطرف می نماید.

درصد پروتئین موجود در کلم بروکلی چقدر است؟

کلم بروکلی یکی از سبزیجاتی که از نظر پروتئین در سطح نسبتا بالایی قرار گرفته و ۲۹ درصد وزن خشک آن را پروتئین تشکیل داده است.

اگرچه به دلیل آب فراوان موجود در کلم بروکلی ، در یک فنجان آن تنها ۲.۵ گرم پروتئین وجود دارد.

درصد شاخصی گلیسمی بروکلی چگونه است؟

کلم بروکلی از جمله خوراکی های با شاخص گلیسمی بسیار پایین (حدود ۱۰) به شمار می آید.

ارزش غذایی کلم بروکلی پخته آب پز چه مقدار است؟

مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم کلم بروکلی آب پز بدون نمک به صورت زیر می باشد:

بروکلی آب پز (۱۰۰ گرم)مقدار

کالری۳۵

پروتئین۲.۴ گرم

کربوهیدرات۷.۲ گرم

قند۱.۴ گرم

فیبر۳.۳ گرم

چربی۰.۴ گرم

ارزش غذایی کلم بروکلی بخار پز چه مقدار است؟

برخی مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم کلم بروکلی بخارپز به صورت زیر می باشد:

بروکلی بخار پز (۱۰۰ گرم)مقدار

کالری۷۴.۱

پروتئین۲.۷ گرم

کربوهیدرات۶.۳ گرم

قند۱.۶ گرم

فیبر۲.۴ گرم

چربی۵.۱ گرم

کلم بروکلی حاوی چه انواعی از ویتامین و مواد معدنی می باشد؟

ویتامین C:

یکی از مهم ترین آنتی اکسیدان های سلامت بخش برای بدن ویتامین Cمی باشد چرا که مصرف یک فنجان بروکلی خام می تواند ۱۳۶ درصد از نیاز روزانه بدن یک فرد را برطرف کند.

ویتامین K۱:

جالب است بدانید که سبزی بروکلی نیز همچون دیگر سبزیجات حاوی مقادیر زیادی از ویتامین K۱ است که برای لخته شدن خون بسیار اهمیت بر انگیز بوده و به تقویت استخوان ها کمک می کند.

فولات:

فولات یا همان ویتامین B۹ برای سلامت خانم های باردار و جنین گزینه بسیار مهمی است چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۱۵ درصد از نیاز روزانه بدن فرد را تامین می کند.

پتاسیم:

از جمله مواد معدنی باارزش برای سلامتی، فشار خون و جلوگیری از بیماری های قلبی پتاسیم می باشد چرا که هر فنجان بروکلی خام سرشار از ۲۸۷.۶ میلی گرم از ماده پتاسیم می باشد.

منگنز:

منگنز عنصری است که در تمام غلات کامل، حبوبات، میوه ها و سبزیجات به فراوانی وجود دارد چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۱۰ درصد از نیاز روزانه بدن یک فرد مصرف کننده را برطرف می کند.

آهن:

از مواد معدنی ضروری بدن که نقش مهمی در انتقال اکسیژن به گلبول های قرمز دارد می توان به عنصر آهن اشاره کرد چرا که هر فنجان کلم بروکلی خام ۹ درصد از نیاز روزانه بدن را تامین می کند.

سولفورافان:

از اصلی ترین و فراوان ترین ترکیبات گیاهی موجود در کلم بروکلی می توان به سولفورافان اشاره کرد چرا که از بدن هر فرد در برابر انواع مختلف سرطان محافظت می کند.

ایندول ۳ کاربینول:

ماده ای مغذی منحصر به فرد که در انواع سبزیجات چلیپایی یافت می شود و به خوبی با بیماری سرطان مبارزه می کند.

کارتنوئیدها:

سبزی کلم بروکلی سرشار از کارتنوئیدهایی است که همچون لوتئین، زاکسانتین و بتاکاروتن برای سلامت چشم مفید و ضروری می باشند.

کامپفرول:

از آنتی اکسیدان های مفید می توان به کامپفرول اشاره کرد چرا که از بدن در مقابل ابتلا به بیماری های قلبی، سرطان، التهاب و آلرژی حفاظت می کند.

کوئرستین:

آنتی اکسیدان کوئرستین فواید بی شماری دارد که از جمله آن ها می توان به کاهش فشار خون بالا اشاره کرد.

منبع:‌ سلامت نیوز

سایر اخبار اسرار تکامل آلت‌ جنسی؛ رابطه جنسی انسان‌های اولیه مثل گوریل‌ها بود؟ (تصاویر) «زو»؛ گاو عقیم و غول‌پیکری که توسط انسان‌ها به وجود آمد! اتفاق عجیب که همزمان با انقراض دایناسورها در زمین رخ داد! (تصاویر) کشف پرنده‌ عجیبی که سمت راست بدنش نر است و سمت چپش ماده!

دیگر خبرها

  • جریمه ۶ میلیاردی سزای گرانفروشی سبزی در اردبیل
  • قیمت قورمه سبزی نجومی شد
  • این سبزی رژیمی سرشار از ویتامین C است
  • فعالیت سامانه بارشی فعال در خوزستان از چهارشنبه
  • افول تشکل‌های دانشجویی، بدنه اجرایی کشور را تضعیف می‌کند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر به‌عنوان ابزار سیاسی علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • کره شمالی : آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می کند
  • کره شمالی: آمریکا از حقوق بشر بعنوان ابزار سیاسی خصمانه علیه پیونگ یانگ استفاده می‌کند
  • باکو: اروپا در امور داخلی جمهوری آذربایجان دخالت نکند
  • انصارالله یمن سرکوب معترضان در دانشگاه‌های آمریکا را محکوم کرد